torstai 1. toukokuuta 2014

Wappua!

Enpä muista milloin viimeksi olisi ollut näin rauhallinen vappu, mutta ei se silti tylsä ollut!

Tässä kuvina vappuaaton dinneri, jota nautiskeltiin hyvän viinin kanssa ihan kahdestaan kotona <3




Vappupäivänä tuli ystäviä brunssille, joka perinteiseen sääolosuhteeseen vedoten vietettiin sisätiloissa.


Ruisnappien päälle tein avokadosta ja tuorejuustosta rannan, mausteena sitruunapippuria ja himppu valkosipulia. Päälle kruunuksi kylmäsavulohiviipaleet. Ja toisiin vuohenjuustokiekko, päälle vadelmabalsamicoa ja basilikaa.


Parmesaani-parsapiirakka

150 g margariinia
0,5 dl parmesaaniraastetta
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl vettä

500 g vihreää tankoparsaa
4 munaa
2 dl maitoa
1,5 dl parmesaaniraastetta

Nypi rasva, jauhot ja parmesaani. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Laita jääkaappiin hetkeksi. Painele taikina vuokaan ja esipaista pohjaa 175 asteessa 10-15min. Laita reunan ympärille panta folkista, jotta reunat pysyvät ylhäällä.

Keitä parsoja muutama minuutti vedessä, jossa on suolaa, sokeria ja sitruunamehua. Jäähdytä parsat laittamalla ne jääkylmään veteen. Sekoita munat, maito ja parmesaani, kaada esipaistetulle pohjalle. Lado parsat päälle ja paista 175 asteessa 30 min.


Seeprapalat

Brownie:

100 g tummaa suklaata
100 g margariinia
3 munaa
1 dl sokeria
2 DL jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Cheesecake:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja

Sulata rasva ja suklaa mikrossa. Sekoita muut aineet joukkoon, sekoita kuivat aineet ensin keskenään. Sekoita toisessa kulhossa cheesecake ainekset keskenään. Lauta vuonpohjalle 2/3 osaa Brownie massasta, väliin cheesecake ja päälle loput Brownie massasta. Halutessasi voit tehdä raitoja kuten tiikerikakkuun. Osista 175 asteessa 20 min, saa jäädä kosteaksi! Jäähdytä vuoassa ja leikkaa pieniksi suupaloiksi.


Ja olihan meillä myös munkkeja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti