maanantai 9. kesäkuuta 2014

Kulttuuria Gdanskissa ja biitsiä Sopotissa

Puola. Gdansk. Sopot. Miksi mennä välimerelle kun lähempääkin löytyisi aivan mahtavia paikkoja, täydellinen viikonloppu matkan kohde!!



Sopotin rannat olivat ihanat, ja sääkin suosi!




Lauantaina pelattiin kaveriturnamentti hyvässä hengessä :) arvonnassa sain pelipariksi A:n kaveri R. Ja pentele A, tiputtimeidät jatkosta, siinä oli jo kotirauhakin koitoksella! Sen verran kilpailu henkeä on!!




Perjantaina pyörittiin Gdanskissa, jonne oli hotellista Sopotista noin 20 minuutin junamatka. Vanha hansakaupunki näytti parastaan, ihania rakennuksia, jokiristeilyä, vanhoja taloja ja kaikista parhain eli kauppahalli!




Ruoka ja juoma oli edullista, joten monenlaista tuli kokeiltua :) Puoleista ruokakulttuuria pääsi testaamaan Zurekin merkeissä, eli hapan makkarakeitto:


Oli paremman makuista kuin miltä näytti :) toinen ruokakokemus tuli gruusialaisesta, jossa vahingossa tilasin alkupalaa, josta ei vieläkään tiedä mitä siinä oli. Ehkä punajuurta, sipulia, suolakurkkua ja paljon suolaa, ja vielä kerran suolaa!!


Pääruoka oli pataruokaa, joka tarjoiltiin suoraan kuumalta pankilta. Ja koska periaatteena on, että uutta onkokeiltava ja sitä mitä saa kotona niin ei syödä ravintolassa. Eli gruusialaista maksa-sydän pataa. Lisukkeet tilattiin erilliseltä listalta. Pääruoka oli hyvää, mutta edelleen suolaista. No, ei kramppaillu peleissä ;)



Ihana reissu taas takana ja uutta pitäisi jo suunnitella. Urheilutapahtumakalenteri kesän osalta alkaa olla aika täynnä, joten niistä päivityksiä luvassa. Ruokajutut saattaa kesällä jäädä vähemmälle, mutta eiköhän sitä aina jotain.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti