sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Mustikka aamupalakakku

Aamupala ja puuro! Ihan vastustamaton yhdistelmä! Viikolla ylen uutisissa oli juttu puuron noususta gourmet herkuksi.

Indiedays blogissa on ihania ohjeita, kuten tiikeri-aamiaiskakku ja muita puurokakkuja, kannattaa tutustua ja kokeilla!
Tiikerikakku oli ihanaa, mutta itse en kaipaa aamupalalle niin makeaa, joten tuunasin version mustikalla.




Mustikkapuurokakku 
2 annosta

Vaalea "taikina"
1 dl kaurahiutaleita
1 banaani soseena
2 valkuaista
Ripaus leivinjauhetta
2 rkl vettä

Mustikka "taikina"
1 dl kaurahiutaleita
2 dl mustikoita
2 keltuaista 
0,5-1 dl maitoa (pakastemustikoille 0,5)
Makeutusta maun mukaan jos tarvitsee.

Sekoita "taikinat" erillisissä kulhoissa, kaikki ainekset vaan sekaisin. Jos käytät pakaste mustikoita, maitoa riittää 0,5 dl.




Sitten vaan uuniin 175 astetta noin 20 minuuttia.



Lisukkeeksi maitorahkaa ja kylkeen iso kuppi kahvia maidolla. Sunnuntai aamu alkoi siis maukkaasti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti