Vappuaatto meni vappubrunssia valmistellessa ja samoista aineksista tuunattiin vappuaaton eväät.
Parsaa <3 ja uppomunia alkupalaksi |
Pääruokana kanatortilla ja salaatti grillatuilla vihanneksilla. |
Vappupäivänä käytiin korkkaamassa maantiepyöräkausi parin tunnin lenkillä, jees!
Lenkin jälkeen olikin brunssin vuoro!
Vappubrunssin menu:
Vihersmoothie
Tomaatti-mozzarella-kesäkurpitsatikut
Broileritortillarullat
Kreikkalaiset lihapullat ja tsatsiki
Parsapiirakka
Cakepops
Itse tehdyt vaahtokarkit
Ufo marengit

Ohjeita metsästin pitkin nettiä kun ideat olivat syntyneet ja usean kohdalla sovelsin useampaa ohjetta. Parsapiirakka ja broilerirullat olivat omilla ohjeilla, joten ne tässä julki.
Parsapiirakka
Pohja:
75 g margariinia
3 dl sämpyläjauhoja
1/2 dl vettä
Täyte:
1 nippu parsaa
2 dl kolmen juuston ruokakermaa
3 keltuaista (koko munakin käy, mutta meillä valkuaiset tarvittiin marenkiin ja vaahtokarkkeihin)
50 g juustoraastetta (esim. Polar 10%)
Voitele piirasvuoka ja laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Nypi pohjaa varten rasva ja jauhot sekaisin, lisää vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi, älä vaivaa. Kauli ja taputtele pohja vuokaan. Keitä parsoja muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kylmällä vedellä.Leikkaa parsan varsia pieneksi ja ripottele pohjalle. Kaada munamaito päälle. Lado parsat kauniiksi piiraan päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Broileritortillat
Tortillapohjia
3 broilerin fileepihviä kypsänä
200 g tuorejuustoa, maustamaton
Currya
Paprikaa
Rucolaa
Salaatinlehtiä
Porkkanaa
Silppua broilerit pieneksi, sekoita curryyn ja tuorejuustoon, sekoita tahnaksi. Levitä tortillapohjalle ensin broileritahnaa, sitten paprikasilppua, salaatinlehti ja rucolaa.Rullaa tiukaksi rullaksi ja leikkaa osiin. Kuori porkkana ja vedä siitä juustohöylällä siivuja. Kääri porkkanasiivu tortillapalan ympärille ja laita kiinni tikulla. Toista kunnes koko broileritahna on käytetty.
Hauskaa vappua!
Vappuaatto oli tänä vuonna aika luminen... :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti