Keski-Euroopassa parsakausi on sama asia kuin meille suomalaisille ensimmäiset uudet perunat. Nam! Vihreä parsa on minun juttu ja sitä voin syödä minkä kanssa vain ja miten paljon vain!
Perjantain päivälliset; parsaa, lohta, grillattua tomaattia ja munakoisoa. Tuore, omatekoinen ruisleipä puuttuu kuvasta. |
Keitän koko nipun kerralla ja mitä ei sillä aterialla syödä,tuunataan eteenpäin. Kylminä salaattiin, munakkaan sisään, ihan vaan silleen napsittuna tai sitten piirakkaan:
Tähän parsat olisi voinut jättää pidemmiksikin.. |
Tarkkaa reseptiä en nyt enää tähän muista, kun tuli aikalailla vaan jääkaapin jämistä tehtyä.. Pohjaan käytin vain ruis- ja täysjyväjauhoja, rasiamargariinia, vähän suolaa ja vettä. Täytteeseen pilkoin parsojen varret, kylmäsavulohta. Päälle munamaito (rasvattomasta) maidosta ja 2 munasta, suolaa ei tarvinnut koska lohi oli niin suolainen. Munamaidon pinnalle parsan ylävarret ja juustoraastetta. Tämä herkku hupeni sunnuntai illan iltapalana kahteen pekkaan ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti