keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Ekstreemiä ja kakkuja vol 1 ja 2

Puijon Pirkkojen kauden avaus kirmattiim viikonloppuna Tahkon Extremerunissa. Voitaneen sanoa, että tämä on jo perinne, sillä myös viime vuonna kausi aloitettiin Tahkolla. Ja asusteet oli tottakai teeman mukaiset :) alempaan kuvaan ehti mukaan joku hyypiö Hytönen.







Viimeistely tankkauksen sekä synttärien juhlintaan tein salmiakki -sitruunatäytekakun. Tämä viikko onkin ollut varsinaista kakkua, kaksi tehtynä ja kaksi vielä edessä :)



Pohjaksi tein tavallisen 3 munan vaalean kääretorttupohjan, josta sitten leikkasin sopivia paloja kulhoon.

Vuorasin isohkon kulhon tuorekelmulla ja leikkasin pohjasta ympyrän muotoisen palan pohjalle. Kokosin kakun siis väärinpäin, eli aina kerros täytettä Ja lemon curdia ja sitten kerros pohjaa. Eli lemon curdin laitoin aina pohjan päälle ennen täytettä enkä sekoittanut sitö täytteen joukkoon. Päällimmäiseksi pohjaa. Kostutukseen käytin lemon curdia, jonka notkistin vedellä.



Salmiakkitäyte

2,5 dl flora vispiä
250 g rahkaa
1 dl sokeria
Salmiakki jauhetta maun mukaan
3 liivatetta

Laita liivatteet kokoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispi vaahdoksi, lisää muut aineet. Kuumenne pieni tilkka vettä ja sulata liotetut liivatteet siihen. Kokoa kakku, väliin lemon curdia ja salmiakki täytettä. Pinnalle kaulitsin keltaisen marsipaanin ja koristeeksi pandan makuja. Ja oli hyvvee, hyvin hävisi kakku viikonlopun aikana.

Niin oli kovat juoksut viikonloppuna että lenkkarit sanoi sopimuksensa irti, joten uudet oli ostettava. Tänä aamuna pääsi sitten mahtavassa säässä lenkkareiden korkkaus lenkille.



Ja tottakai synttärikahvit oli tarjottava myös töissä, sinne leivoin mangorahkajuustokakkua


Mango-rahka-juustokakku

Pohja:
150 g margariinia
3 rkl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 muna

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Lisää jauhot ja sekoiuta taikinaksi. Taputtele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja noin 5 cm korkeudelle reunoiksi. Halutessasi voit laittaa pohjan päälle vielä säilykemangoviipaleita.

Täyte:
500 g maitorahkaa valutettuna
200 g tuorejuustoa
 2 prk mangopilttiä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
4 munaa

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjan sekä mangoviipaleiden päälle. Paista kakkua 175 asteessa 50-60min. Jäähdytä vuoassaan ja koristele esim. suklaarakeilla.

Saas nähdä onko eilen viemääni kakkua enää tänään jäljellä kun koulusta töihin ehdin :)

Pääsiäinen tulossa ja kaikkien väsääminen jatkuu, siitä lisää sitten myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti