maanantai 20. lokakuuta 2014

Kasvisruokaa maanantaihin

Huh, ompas edellisestä kerrasta pyörähtänyt tovi... Tuli käytyä Vironmaalla ajelemassa elämäni pisin 100 km. Vaikka aika parani niin meno oli koko matkan tahmeeta kun mikä. Ja kelikin oli johdollaan, ei voi edes sitä syyttää! ;) aika kultaa muistot ja jo nyt on hyvä suunnitella ensi vuotta ja viidettä Haanjaa. Se tietää buffia..



Ruokapuolella on tullut tehtyä perinteisiä syksyisiä herkkuja, kuten punajuurilaatikkoa (soijarouheella), uunijuureksia ja sisäpaistia, rocky road browniesia, avokadopastaa (se oli oikeestikin niin hyvää kun on hehkutettukin!) ja porkkanapestomuffinsseja. Ne vaan jotenkin jäi sitten postaamatta..


Pitkään on ollut mielessä tehdä linssipihvejä, joten nyt lähtee! Ohje löytyi Pirkka lehdestä, jota saa mukaan K-kaupoista.



Linssipihvit
3 dl punaisia linssejä
Vettä
1 chilipalko
1 valkosipulinkynsi
Pala inkivääriä
Juustokuminaa 
Currya
1 sipuli
Öljyä
1 rkl soijakastiketta
2 munaa
2 rkl maissitärkkelystä

Keitä linssit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan vedessä. Siivilöi ja jäähdytä. Kuumenna öljy kasarissa ja freesaa siinä mausteet, inkivääri, sipulit ja chilipalko, jotka on pilkottu pieniksi. Sekoita valutetut linssit, mausteet , maissi tärkkelys, kananmunat kulhossa. Ohjeessa oli että olisi pitänyt paistaa pannulla, mutta minä nostelin taikinan leivinpaperin päälle pellille ja uuniin 225 astetta noin 20 min.

Seuraksi tein porkkanatagliatellen, ja pestojogurttikastikkeen, eli siis sekoitin luonnonjogurttia ja pestoa sopivassa suhteessa. Lautaselle vielä täysjyvävehnähelmiä ja ruisleipää niin ateria on valmis!


Vähintään puoli kiloa päivässä, eli joka aterialle kourallinen

Helsingin koulutuksessa käytiin myös susheilla, josta jäi kytemään sushikuume, eli seuraavaksi varmaan sellaista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti