lauantai 27. syyskuuta 2014

Järvikalaa ja lähiruokaa

Lähiruokakoulutuksen toinen osa, Järvikalaa ja TVT:ta eli tieto-ja viestintäteknologian käyttäminen opetuksessa. Kaikkea hienoa voisi tehdä tableteilla ja älypuhelimilla, samalla innostunut mutta myös ahdistunut, kun omat taidot eivät tunnu riittävän.. Mutta maailma muuttuu ja niin myös oppiminen.

Perjantaina luentojen aiheina olivat kestävä kehitys ja ympäristö näkökulma ruoka kulttuurissa ja ruokajärjestelmissä. Ilta kruunattiin kolmen ruokalajin illallisella Vilee Bistrossa Mikkelissä. Suosittelee lämpimästi Saimaa menua, nams! Paikka oli tunnelmallinen, eli pimeä, joten ruokakuvat eivät onnistuneet :(

Lauantai alkoi tuote-esittelyllä kokkiopiskelijoiden toimesta, eli aamupalaa!! Ei ole ravitsemusterapeuttien koulutuksissa moittimista, mutta kyllä kotsanopejen koulutukset vetää vielä voiton :p Tarjolla lahnamureketta, leipäjuustoleipiä ja kolmen kerroksen smoothie. Suht tuhti aamupala ;)



Ja sitten keittiöön, tässä tunnelmat kuvina:

Muikkuveneen työstämistä

Luukkujen perkaaminen ja rullaaminen



Dadaa! Valmis muikkuvene!
Yllä siis porkkanalla ja haukimurekkeella täytetyt muikkurullat ruistaikinapohjalla.

Särkicheviche maissilastuilla

Fish & chips ahvenista, kunnon street foodia! Ja tartarkastike

Muikku-pekonisalaatti
Tulipa taas muistutus monipuolisesta kalankäyttämisestä ja muustakin kuin paistettuna tai uunikalana. Maut oli kohdillaan, ja ihan perusmausteilla. Ravitsemusterapeutin sydäntä hiukan kylmäsi voin ja kerman runsas käyttö, mutta annettakoon se nyt anteeksi ;)

Loppukahveilla saimme vielä herkkua:



Tämä viikonloppu huilaillaan urheilupuolella, ensi viikko palautellaan ja tankataan (hmmm, huomenna voisikin olla leivontapäivä...) Haanjaa varten. Jokohan muta ja vaahteranlehdet tulevat uniin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti