Lähiruokakoulutuksen toinen osa, Järvikalaa ja TVT:ta eli tieto-ja viestintäteknologian käyttäminen opetuksessa. Kaikkea hienoa voisi tehdä tableteilla ja älypuhelimilla, samalla innostunut mutta myös ahdistunut, kun omat taidot eivät tunnu riittävän.. Mutta maailma muuttuu ja niin myös oppiminen.
Perjantaina luentojen aiheina olivat kestävä kehitys ja ympäristö näkökulma ruoka kulttuurissa ja ruokajärjestelmissä. Ilta kruunattiin kolmen ruokalajin illallisella
Vilee Bistrossa Mikkelissä. Suosittelee lämpimästi Saimaa menua, nams! Paikka oli tunnelmallinen, eli pimeä, joten ruokakuvat eivät onnistuneet :(
Lauantai alkoi tuote-esittelyllä kokkiopiskelijoiden toimesta, eli aamupalaa!! Ei ole ravitsemusterapeuttien koulutuksissa moittimista, mutta kyllä kotsanopejen koulutukset vetää vielä voiton :p Tarjolla lahnamureketta, leipäjuustoleipiä ja kolmen kerroksen smoothie. Suht tuhti aamupala ;)
Ja sitten keittiöön, tässä tunnelmat kuvina:
|
Muikkuveneen työstämistä |
|
Luukkujen perkaaminen ja rullaaminen |
|
Dadaa! Valmis muikkuvene!
|
Yllä siis porkkanalla ja haukimurekkeella täytetyt muikkurullat ruistaikinapohjalla.
|
Särkicheviche maissilastuilla |
|
Fish & chips ahvenista, kunnon street foodia! Ja tartarkastike |
|
Muikku-pekonisalaatti |
Tulipa taas muistutus monipuolisesta kalankäyttämisestä ja muustakin kuin paistettuna tai uunikalana. Maut oli kohdillaan, ja ihan perusmausteilla. Ravitsemusterapeutin sydäntä hiukan kylmäsi voin ja kerman runsas käyttö, mutta annettakoon se nyt anteeksi ;)
Loppukahveilla saimme vielä herkkua:
Tämä viikonloppu huilaillaan urheilupuolella, ensi viikko palautellaan ja tankataan (hmmm, huomenna voisikin olla leivontapäivä...)
Haanjaa varten. Jokohan muta ja vaahteranlehdet tulevat uniin..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti