Eilen alkoi pikkujoulukausi, kun pari ystävää tuli kylään. Ruoan tuli olla laktoositonta ja gluteenitonta. Alkupaloiksi tein sushia, ohjetta en nyt poistaa, koska ne ei olleet minun mielestä niin onnistuneita.. Katsotaan sitten seuraavalla kerralla ;) kuva tässä kuitenkin!
Pääruokana oli kookoskanaa ja villiriisiä. Ja tottakai salaattia, vaikka itse ruokaankin laitoin paprikaa, porkkanaa ja papaijaa. Salaattiin hain väriä granaattiomenalla ja salaattisekoituksella, jossa oli eri värisiä salaatteja.
Kookoskanaa
500 g marinoimattomia broilerinsuikaleita
1 rkl öljyä
1 tl currytahnaa
1 tl kirkunaa
1 tl currya
Suolaa maun mukaan
1 tuore chili
Pala inkivääriä
1 vslkosipulin kynsi
1 paprika
2 pientä porkkanaa
1 prk papaijapaloja
Vettä
1 tlk kookosmaitoa (kevyttä)
1 rkl maisemaa
Kuumenna öljy pannussa, lisää mausteet, currytahna, raastettu inkivääri, pilkottu chili ja valkosipuli. Freesaa hetki ja lisää broilerit. Ruskista. Lisää kasvikset ja tarvittaessa hieman vettä. Hauduta hetkinen. Lisää kookosmaito ja halutessasi suurusta kastike maizenalla. Lisäksi keitin villiriisiä kasvisliemessä.
Kuva on vähän huono, oli niin nälkä, että unohdin ottaa laitaskuvan! Ja tottakai hyvään ateriaan kuuluu jälkiruokakin!
Jouluinen jäätelö
1 pkt taateleita
3 dl vettä
2 dl laktoositonta vispikermaa
5 dl alpro soyan vaniljakastiketta
1 rkl piparkakkumaustetta
Paloittele taatelit ja keitä vedessä kypsäksi. Mausta piparimausteella. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vaniljakastike, taatelit ja siirappi. Yhdistä seokset varovasti nostellen. Jäädytä jäätelökoneessa. Tarjoa seurana pipareita. Tein seuraksi tattripipareita, laittelen ohjeen myöhemmin, olivat erittäin hyviä ja sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon!
Iltahan oli mukavan letkeä, hyvin tuli syötyä ja juotua ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti