Viikonloppuun mahtui neljää erilaista suklaakakkua, joten aikamoiseksi herkutteluksi mäni! Kompensaationa tuli kyllä kolmen tunnin lenkki läskipöörällä Puijolla, joten eiköhän olla sujut näin ollen ;) on muuten aika vinkeä peli, tuo läskipyörä!
Tummasuklaa-vadelma-maitosuklaakakku
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaihtoon varovasti sekoittaen. Paista pohja uunipellillä kääretortun tapaan uunipellillä 200 asteessa 4-8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Ota pohjasta isolla irtopohjavuoalla sopivan kokoinen pohja kakkua varten ja jäähdytä. Lopusta kääretortusta voi tehdä vaikka trifflekakkua tai pappilan hätävaraa. Kakun piti olla gluteeniton, joten päädyin tällaiseen pohjaan. Keksipohja, vaikkapa dominokekseistä toimisi varmasti yhtälailla.
Vadelmasuklaamousse
130 g tummaa vadelma suklaata, 70%
2 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa maustamatonta
1 dl pakastekuivattuja vadelmia
Sokeria maun mukaan
2 liivatelehteä
Laita ison irtopohjavuoan, jossa pohja on päälle pienempi irtopohjavuoka ilman irtopohjavuoanpohjaosaa. Laita liivatteet kokoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja pakastekuivatut marjat nostellen vahtoon. Kaada sula suklaa ohuena nauhana vaahdon joukkoon. Liota liivatteet pieneen vesitilkkaan ja seos ohuena nauhana vatkaten suklaavaahtoon. Mausta sokerilla jos tarvitsee. Kaada seos pienen irotpohjavuoan sisään. Tasoita pinta ja anna hyytyä ainakin 2 tuntia.
Maitosuklaamousse
300 g Fazerin sinistä suklaata
3 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g rahkaa
2 valkuaista
1 dl sokeria
4 liivatetta
Poista pieni irotpphjavuoka tummasuklaamoussen ympäriltä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja rahka kermavaahtoon. Lisää sulatettu suklaa ohuena nauhana. Liota liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja ohuena nauhana seokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa, vatkaa joukkoon sokeri. Nostele valkuaisvaahto moussen joukkoon. Kaada mousse isoon irtopohjavuokaa, eli tummasuklaamoussekakku jää maitosuklaamoussen alle. Tasoita pinta ja hyydytä kylmässä yön yli. Koristele kakku suklaalla ja pakastekuivatuilla marjoilla.
Ymmärsitkö? En ehkä minäkään :D mutta maku ratkaisee!
Muistakaahan taas ensi lauantaina Ravintolapäivä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti