Sitruuna-marenkikakku
Pohja:
5 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1,25 dl vehnäjauhoja
1, 5 tl leivinjauhetta
Sitruunatäyte
4 dl vettä
2 sitruunan mehu ja kuori
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
Mansikkatäyte
4 liivatetta
4 dl mansikkasosetta
2,5 dl vatkattavaa vaniljakastiketta
Sokeria tai vaniljasokeria tarvittaessa
Päällysmarenki
5 valkuaista
3,5 dl sokeria
Vatkaa pohjkan munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden ja varovasti nostellen joukkoon. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa 40 min, kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä hieman vuoassaan ja kumoa kakku. Anna jäähtyä täysin, leikkaa kolmeen osaan.
Valmista täytteet. Sekoita kiisselin aineet sekaisin pinnoitetussa kattilassa, kiehauta jatkuavasti sekoittaen. Jäähdytä kiisseli. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon mansikkasose. Liota liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja vatkaa liivateseos täytteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja kokoa kakku väärinpäin vuokaan, ensin kakun kansi, sitten sitruunakiisseliä ja mansikkatäytettä, välikansi jne. Hyydytä seuraavaan päivään.
Mittaa marengin ainekset teräskulhoon ja kuumenna seosta vesihauteessa käsivispilällä vispaten, kunnes seos polttaa sormenpäitä. Ota pois vesihauteesta ja vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöiseksi. Levitä kakulle ja polta toholla kuviointi.
Nautittava heti kun mahdollista!
Tämä se vasta varsinaista urheilua olikin, korkkarisiivousta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti