tiistai 22. heinäkuuta 2014

Kalakukkokaapungin touhut ja herkut

Kesä. Loma. Parasta.

Hirrrveesti herkkuja!! Kotiseudulla pääsee nauttimaan kesän ihanuuksista kunnolla. Isovanhempien kalastusharrastuksen myötä saalista riittää myös tähän ruokapöytään. Paistetut ahvenfileet, uudet perunat ja pinaattimuhennos, ihan parasta!






Ahvenet paistetaan juoksevalla margariinilla, kun ne on ensin pyöritelty suolalla maistetuissa ruisjauhoissa. Pinaattimuhennos on kuin valkokastike, joka maistetaan pinaatilla. Iltapalaksi herkuteltiin muurikkaletuilla :p


Muurinpohjaletut

1 l kevyt maitoa
2 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
2 munaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
50 g margariinia sulatettuna

Sekoita maidon joukkoon jauhot, sokeri,suola ja munat. Anna turvota tunti ainakin. Lisää sulatettu rasva. Tee koelettu :) paista letuista ohuita juoksevaa margariinia tai juoksevaa oivariinia käyttämällä muurikkapannulla.






Mustikat alkaa vähitellen kypsyä, joten minutkin voi löytää metsästä muutoinkin kuin pyörän kanssa. Mustikkasadosta on kuulemma tulossa huono, mutta paikoilleen löytyy. Nyt löytyi ainakin mustikkapiirakkamarjat.


Mustikkapiirakka

100 g margariinia
1 prk kevytkermaviiliä
1,5 dl sokeria
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vajaa litra mustikoita
Hillosokeria pinnalle

Voitele ja korppujauhota vuona. Nypi margariini ja kermaviili sekaisin. Lisää sokeri. Sekoita jauhot keskenään ja sekoita taikinaan. Levitä taikina vuokaan ja ripottele pinnalle mustikat ja hillosokeria. Paista 200 asteessa 30 min. 


Sinne pääsi piirakka osaksi polttareiden aamupala. Tykkään laittaa piirakkapohjaan myös ruisjauhoja, tuo makua, rakennetta ja kuitua ;)


Polttarituoksinnassa tuli rämmittyä Tahkon yössä, tällä kertaa vähän eri meiningeissä kuin viimeksi, mutta maisema ei pettänyt tälläkään kertaa.

Touhuilujen suhteen olen nauttinut kesästä ja Kuopiosta. Pyöräretket mökille, päiväunet laiturilla, mustikkametsä, pöörää Puijolla,melontaa Kallvedellä, torikahveja, lounasta Pantzassa. Ihana kesä! 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti