sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Istisbiitsiä ja korkkarit kattoon!

Kohta jo loppuva viikonloppu oli ihanan kesäinen ja lämmin. Piti sisällään ihania ystäviä, palloilua, hyvää ruokaa ja juomaa sekä hauskanpitoa :D oli muuten myös viikonloppu, jona minulla oli koko ajan aivan pohjaton NÄLKÄ! Ehkäpä viime viikko jäi liikaa miinukselle syömisten suhteen versus liikunnan määrä..

Lauantaina ratkottiin istumalentopallon beach volleyn suomenmestaruudet Rautavaaralla. Nollatreenillä käytiin hakemassa hopeiset mitalit kotiin kaverin ja siskon kanssa. Lahjattomat treenaa ja pallo kuin pallo! Hoppee on kuitenkin häppee, tappio kullasta kismittää..!





Äitin jääkaappi on aina yhtä jännä. Sieltä tekee aina niin ihmeellisiä löytöjä, että! Kokkisota tyyliin loihdin jääkaapin jämistä iltapalapiirakkaa:


Kanapiirakka

Pohja:
100 g margariinia (jämistä löytyi 50 g valkosipuli ingmariinia, joten laitoin sen ja loput becel goldia)
1 dl ruisjauhoja
1,5 DL hiiva leipä jauhoja
0,5 tl suolaa
3 rkl kylmää vettä


Nypi rasva ja jauhot sekaisin, lisää suola. Lisää joukkoon kylmä vesi ja muotoile taikinaksi. Laulu tai painele voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
250 g broilerin fileesuikaleita
2 pientä porkkanaa rakastettuja
1 pieni sipuli
1 paprika
1 kuivattu chili
Mausteita maun ja fiiliksen mukaan.

Paista kanat pannulla ja lisää kasvikset joukkoon. Kypsennä hetki. Kaada täyte pohjalle ja levitä tasaiseksi.

Pinnalle ja munamaito:
1 DL ruokakermaa, 7%
1 dl rasvatonta maitoa
2 kananmunaa
Noin desi fetajuustoa murusteltuna (tai aurajuustoa)
Noin Desi juustoraastetta

Sekoita munat, maito ja kerma, mausta halutessasi ( minä en laittanut mausteita, kun täyteseokseen meni reilulla kädellä..) ripottele pinnalle fetamuru ja juustoraaste. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa reilun vihreän salaatin kanssa haaleana.


Lauantaina ennen viinijuhlille suuntaamista kävimme syömässä Thous&lakes ravintolassa, jossa yllä oleva salaatti oli aika mannaa ja maisemat ravintolan terassilta mainiot! Suosittelee :)

Se ois sitten vielä viikko töitä ja sitten lomalle lompsis. On muuten myös Sulkavan soutuihin valmistautumista koko, joten taidanpa aloittaa tankkauksen heti jäätelöllä... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti