torstai 17. heinäkuuta 2014

Kesäherkkuja



Nämä noms, pakkanen on jo mansikoita puolillaan ja marjakausi käynnistyy parhaillaan, tykkään!

Maanantaina saatiin myös vihanneslähetys A:n porukoiden viljelmiltä, kukkakaalia, keräkaalia, sipulia, tilliä ja tämän vuoden uutuutta lehtikaalia. Tähän uutuuteen piti tutustua myös kasvikset.fi sivustolla, sen verran tuntematon se oli.


Lehtikaalista käytetään tumman vihreät, jopa koristeelliset lehdet. Lehtikaalissa on paljon C-vitamiinia, kalsiumia, rautaa ja karotenoideja, supervihannes siis!

Ensimmäinen lehtikaali päätyi meillä wokkiin chiliöljyn, kukkakaalin, sipulin ja retiisien kanssa. Mausteeksi soijakastiketta ja valmiin wokin päälle juustoraastetta ja pähkinöitä. Helppo ja nopea lisuke, tai miksipä ei vaikka kevyt ateria on valmis!


Ensimmäinen lomaviikko on kulunut teemalla turistina kotikaupungissa, niinpä kaupungin rannat, maantiet, vesistöt ja ravintolat on olleet kohteena. Tässäpä kuvasatoa:






Aurinkoisen päivän kääntyessä iltaan ja kohti risteytyä, alkoi myös sadepilvet kerääntyä ympärille ja laivalla ollessa sadekuuro rummutti kattoon, mutta onneksi sää selkeni satamassa, jotta päästiin muikuille Kalastajankojulle. Muikkutortilla oli uusi ja eksottiinen, ja itse asiassa aika hyvä tuttavuus. A luotti perinteiseen, eli kaksi annosta paistettuja muikkuja ;)



Kesäkeitto kuuluu ehdottomasti kesään. Paikkakunnaksi vaihtui jo Mualiman Napa, josta tarvikkeet hankittiin. Reissuun kuuluu perinteisesti myös aamukahvit, paras Kuopion kesäkahvila löytyy Pikku Pietarin torikujalta. Tuoretta pullaa ja kahvia sekä tunnelmaa, suosittelen!

Meillä kesäkeittoon kuuluu porkkanaa, herneittä, naurista, kukkakaalia ja perunaa. Lisukkeeksi tuoretta ohrarieskaa. Must have! Kesäkeittoreseptejäkin taitaa olla niin monta kuin keittäjääkin.

Lomanaloittajaiset omalla parvekkeella :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti