torstai 21. elokuuta 2014

Katkarapucurrya ja kotimysliä

Syksyinen sadonkorjuuteema jatkuu, vielä ei tee mieli leipoa, mutta tuoksua kotiin tuo kanelilla maustettu mysli. Katkarapucurry tuo arkista keveyttä, ja samalla pienen tulisen säväyksen. 


Kaali-katkarapucurry

Pala valkokaalia
Pieni kukkakaalia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 chilipalko
0,5 tl kuivattua inkivääriä
1 tl currya
Suolaa
300 g katkarapuja
1 tlk kevyttä kookosmaitoa

Kuumenna öljy pannussa, lisää mausteet ja kuullota hetki. Lisää pilkottu sipulit ja kaalit. Anna kypsyä noin 5 min. Lisää kookosmaito ja kuumenna. Lisää aivan viimeiseksi katkaravut. Kuumenna ja nauti hyvän leivän kanssa.



Kotimysli

5 dl hiutaleita, esim, kaura-, ruis-..
1 dl vehnälesettä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsan siemeniä
1 dl pähkinöitä
1,5 DL kuivattuja hedelmiä silputtuna
2 rkl kanelia
0,5 DL öljyä
0,5 dl hunajaa

Sekoita kaikki ainekset, paitsi kuivatut hedelmät keskenään kulhossa ja levitä uunipellille. Paahda 175 asteessa 15-20 min. Sekoita paloitellut kuivatut hedelmät jäähtyneen myslin joukkoon. Purkita lasipurkkeihin. Nauti tuoksusta ja mausta, jogurtin tai viilin tai rahkan joukkoon.
Hyvä lahjaidea myös!


Kaapit on pullollaan kurpitsaa, valko- ja kukkakaalia, joten eiköhän niitä jalostella viikonloppuna eteenpäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti