Syksyinen sadonkorjuuteema jatkuu, vielä ei tee mieli leipoa, mutta tuoksua kotiin tuo kanelilla maustettu mysli. Katkarapucurry tuo arkista keveyttä, ja samalla pienen tulisen säväyksen.
Kaali-katkarapucurry
Pala valkokaalia
Pieni kukkakaalia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 chilipalko
0,5 tl kuivattua inkivääriä
1 tl currya
Suolaa
300 g katkarapuja
1 tlk kevyttä kookosmaitoa
Kuumenna öljy pannussa, lisää mausteet ja kuullota hetki. Lisää pilkottu sipulit ja kaalit. Anna kypsyä noin 5 min. Lisää kookosmaito ja kuumenna. Lisää aivan viimeiseksi katkaravut. Kuumenna ja nauti hyvän leivän kanssa.
Kotimysli
5 dl hiutaleita, esim, kaura-, ruis-..
1 dl vehnälesettä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsan siemeniä
1 dl pähkinöitä
1,5 DL kuivattuja hedelmiä silputtuna
2 rkl kanelia
0,5 DL öljyä
0,5 dl hunajaa
Sekoita kaikki ainekset, paitsi kuivatut hedelmät keskenään kulhossa ja levitä uunipellille. Paahda 175 asteessa 15-20 min. Sekoita paloitellut kuivatut hedelmät jäähtyneen myslin joukkoon. Purkita lasipurkkeihin. Nauti tuoksusta ja mausta, jogurtin tai viilin tai rahkan joukkoon.
Hyvä lahjaidea myös!
Kaapit on pullollaan kurpitsaa, valko- ja kukkakaalia, joten eiköhän niitä jalostella viikonloppuna eteenpäin :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti