maanantai 18. elokuuta 2014

Linnavolleyta ja syyskauden satoa

Olihan se taas vaan kaivettava pelikamat naulasta. Tai no, itse asiassa piti panostaa niin paljon, että kävin ostamassa uudet polvisuojat ja kenkinä sai kelvata vasta hankitut crossfit kengät.


Kyllä siinä vaan se jokin on, mikä sinne pelikentälle vetää. Joukkue, kaikki tutut, yhdessä tekeminen.. Ja voittaminen, onnistuminen! Olen tässä jo useasti viime vuosien ajan miettinyt, että olenko joukkue- vai yksilö urheilija, eikä siihen taida tulla ikinä selvyyttä! Pyöräillessäkin on kiva mennä porukassa, samalla jutellen, mutta toisaalta välillä kisailija herää painamaan yksilönä eteenpäin. Toisaalta joukkueurheilu viehettää, siinä on kaikkien panos. Mutta sitten taas kentällä, joskus ajattelee, että voi kun pääsisi itse vaan ratkaisemaan, tai jos jollakin joukkuekaverilla ei pelikulje ja itse olisi ihan liekeissä, niin ei voi tehdä mitään! Ehkäpä juuri näissä piilee molempien juju :) Ja päätin, että mun ei tarvii päättää kumpiko haluan olla kun voi muuntautua halutessaan molempiin! Mutta oli se kivvoo! Kiitos kamut ja kiitos linnavolley!



Pari ystävää tuli jo perjantaina valmistautumaan turnaukseen. Vieraille tein tarjolle täytettyjä kesäkurpitsoita ja mustaherukkajäätelöä.


Täytetyt kesäkurpitsat

iso kesäkurpitsa
250 g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
2 porkkanaa
0,5 paprikaa
Mausteita, esim. chiliä, currya, yrttejä
50 g kevyttä sulatejuustoa
pinnalle juustoraastetta

Halkaise kesäkurpitsa pitkittäin ja kaiverra sisus pois lusikalla. Ruskista broilerit öljyssä pannulla, mausta. Huuhdo ja raasta porkkanat, lisää pannulle. Huuhdo paprika ja pilko pieneksi. Lisää pannulle. ( tähän muuten kävisi erittäin hyvin myös sipulit! ) lisää sulatejuusto, anna sulaa. Täytä kurpitsan puolikkaat täytteella, ripottele pinnalle juustoraastetta (minulla oli Polar 10%). Paista 225 asteessa 20-30min. Tarjoa lisänä salaattia ja hyvää leipää.

Vinkki! Täytteeseen voi upottaa keitetyn riisin, ohran yms. tähteet jos sattuu olemaan.


Jälkkäriksi pikajätskiä koneella :)

Mustaherukka jäätelö

5 dl mustaherukoita
1 pkt Alpro soyan vanilja kastiketta
4 dl maustamatonta jogurttia
2 valkuaista
1 DL siro sokeria

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vatkaten. Survo mustaherukat ja sotke joukkoon vaniljakastike sekä jogurtti. Nostele vaahto jogurtti seokseen. Kaada jäätelökoneeseen jäätymään. Ja sinne vaan marjat kaikkine kuorineen, niissä se kuitu on! 

Näkeehän sen jo väristä onko aitoa...

Nyt alkaa blogikin olla ajantasalla kesätouhuista, syksyä ja sadonkorjuuta kohti mennään!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti