Olen joskus kokeillut jotain valmista ruisleipä ainesta, mutta ei se oikein.. Tai en minä usko, että mikään toimii niin hyvin kuin aitoversio. Mutta aina kannattaa yrittää:
Ruisnapit
5 dl vettä
1 dl pellavavansiemeniä
1,5 dl ruishiutaleita
1 dl ruisleseitä
1 tl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
0,5 pss kuivahiivaa
5 DL ruisjauhoja
1,5 dl ruishiutaleita
1 dl ruisleseitä
1 tl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
0,5 pss kuivahiivaa
5 DL ruisjauhoja
Sekoita ruisjauhot (1.erä), leseet, suola, hiutaleet ja siemenet kädenlämpöiseen veteen ja tåjätä taikina huomaamaan muutamaksi tunniksi. Alusta taikinaan loput ruisjauhot ja kohota huoneenlämmössä 1 tunti. Pyöreitä taikinasta kaksi tankoa ja leikkaa paloiksi, laita palat kohoamaan leivinpaperoidulle uunipellille noin tunniksi. Paista 22225-250 asteessa noin 20 minuuttia. Halkaise lämpiminä mutta jätä puolikkaat vastakkain. Jäähdytä leivinliinan alla ja säilytä paperipussissa.
Taikina käymisvaiheessa |
Uuniin menossa |
Valmiit tuotokset |
Päälle margariinia ja tuoreena niin melkein menee aidon korvikkeesta, mutta ei toisaalta ei sinne päinkään..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti