sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Perinneruokaa osa 2.1, ruisleipää again

Ruisleipä kokeilu mummolassa oli ihana ja varsinkin tuoreen leivän tuoksu ja maku vievät aina mennessään! Mutta miten tätä herkkua saisi ilman leivinuunin ja leipäkorvoa?



Olen joskus kokeillut jotain valmista ruisleipä ainesta, mutta ei se oikein.. Tai en minä usko, että mikään toimii niin hyvin kuin aitoversio. Mutta aina kannattaa yrittää:



Ruisnapit
5 dl vettä
1 dl pellavavansiemeniä
1,5 dl ruishiutaleita
1 dl ruisleseitä
1 tl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
0,5 pss kuivahiivaa
5 DL ruisjauhoja

Sekoita ruisjauhot (1.erä), leseet, suola, hiutaleet ja siemenet kädenlämpöiseen veteen ja tåjätä taikina huomaamaan muutamaksi tunniksi. Alusta taikinaan loput ruisjauhot ja kohota huoneenlämmössä 1 tunti. Pyöreitä taikinasta kaksi tankoa ja leikkaa paloiksi, laita palat kohoamaan leivinpaperoidulle uunipellille noin tunniksi. Paista 22225-250 asteessa noin 20 minuuttia. Halkaise lämpiminä mutta jätä puolikkaat vastakkain. Jäähdytä leivinliinan alla ja säilytä paperipussissa.

Taikina käymisvaiheessa

Uuniin menossa

Valmiit tuotokset
Päälle margariinia ja tuoreena niin melkein menee aidon korvikkeesta, mutta ei toisaalta ei sinne päinkään..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti