Laskiaispullat
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 rkl kardemumma
1 muna
Vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
Liuosta hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta taikina kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa rasva. Jätä kohoamaan lämpimään paikkaan leivinliinan alle noin puoleksi tunniksi. Kaada kohonnut taikina työpöydälle ja alusta taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa paloihin. Pyörittele palat puoliksi pellille kohoamaan. Kohota pullia noin puolisen tuntia, voitele junalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Halkaise jäähtyneet pullat puoliksi. Halutessaan voi kovertaa hieman sisusta pois, jotta hilloa ja kermaa mahtuu enemmän. Täytä pullat hillolla ja päälle kermavaahtoa ja viimeiseksi pullan puolikas kanneksi.
''pitkiä pellavia, hienoja hamppuja, räätikkäitä kun nurkanpäitä (hirrenpää nurkkasalvoksessa) ja nauriita kuin lautasia”. |
Vaikka itse en ole paastoon laskeutumassa niin viikonloppuna syötiin hyvin ja paljon. Lauantai alkoi ihanan runsaalla aamupalalla <3 siskon luona ja jatkui tyttöjen hömppistelypäivällä kaupungilla ja Intron grilliviikoilla. Intro piti edelleen paikkansa yhtenä Kuopion parhaista ravintoloista minun ranking listalla, suosittelen!
Laskiaiseen kuuluu myös hernerokka, joten ehkäpä sitä sitten tiistaina. Ja niin, kukapa estää mua syömästä pullaa MYÖS tiistaina!!?? :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti