sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Palloa, Pitsaa, Punkkua ja vielä Palloa

Hmmnn, nam! Tästä tuli parasta kotitekoisia pitsaa ikinä!




Salaisuus sen piilee leivinuunissa, eli aivan kuin italialaisessa pitseriassa! Pitsa suoraan arinalle!


Pohjan tein durumvehnäjauhoista, jotta sitoo olisi mahdollisimman hyvä ja että pitää pysyisi koossa uuniin laitettaessa. Nyt piti unohtaa terveys- ja kuitu näkökulma, mutta ehkä jo seuraavalla kerralla voi kokeilla.. ;)  Vaivasin taikinan koneella, jota en yleensä tee. Lisäksi hyvä kohotus taikinaan oli paikallaan.

Pitsa kannattaa täyttää leipälapion päällä, sillä täytteisen pitsan siirtäminen lapion päälle on vaikeaa. Meillä täytteeksi meni hirven jauhelihaa, punasipulia, persikkaa, mozzarellaa ja aurajuustoa. Paiston jälkeen pinnalle runsaasti rucolaa!


Seuraksi vihersalaattia ja iso lasi italialaista punaviiniä. Olipa kerrassaan hyvä lauantain illallinen, ja taas yjksi hyvä syy miksi tarviin leivinuunin! :D

Viikonloppu oli lentopallon täyteinen, sekä pelaten että katsoen. Syysturnaus Kuopiossa ja vanha jengi koossa taas. Siis toinen kerta kun vuodessa nykyisin kosken lentopalloon. No, hyvin näyttää taito säilyneen selkäytimessä. Koutsin kuvioilla tuloksena turnausvoitto!! Ja tuomari sanaili meidäön pärjäävän vaikka ykkössarjassa.. Jospa ei nyt kuiteskaan! Vaikka kosiskelua on tullut muutamaan joukkueeseen pelaamaan ihan sarjaa, niin kyllä tälläinen turnaushomma käy mulle paremmin. Saattaa mennä taas aikaa ennen kuin seuraavan kerran palloon kosken :) mutta koskaan ei kannata sanoa ei koskaan, joten pidetään portti avoimena..


Pelien välissä ehdittiin myös Kalaryssäykseen, jossa lounas lohipihvin muodossa. Kalaa olisi ollut vaikka minkälaista, nämä! Mutta tärkein oli jo viikon vaivanneen korvapuustihimon tyydyttäminen. Sain yhdestä kojusta uunituoretta, lämmintä korvapuustia! Uuh, ihmekkös peli luisti hyvin näillä eväillä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti