perjantai 26. syyskuuta 2014

Perinneruokaa tuunaten; sienikaalikääryleet

Voikohan tämän nyt laskea perinneruokahaasteeseen, kun kaalikääryleiden täytteeseen meni jauhelihan sijasta sieniä ja kvinoaa?


Sienikaalikääryleet

1 keräkaali

1 dl kvinoaa
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
0,5 pss pinaattia
1 porkkana raasteena
1 pieni sipuli
Kuivattuja sieniä, esim. herkkutattia.

Koverra kaalista kova kanta pois ja keitä vedessä kunnes lehdet alkavat irtoamaan. Täytettä varten huuhdo kvinoa kuumalla vedellä. Kuumenna vesi kattilassa, lisää kasvisliemi ja kvinoa. Saksi kuivatut sienet pieniksi ja lisää veteen kiehumaan kvinoan joukkoon. Lisää porkkana, sipuli ja pinaatti. Keitä lähes kypsäksi ja valita liika vesi pois siivilässä.



Levitä täytettä noin ruokalusikallinen yhdelle kaalinlehdelle ja rullaa lehti kääröksi , taittaen reunat sisään. Voit pehmentää kovaa kantaa veitsellä. Nosta valmiit kääryleet vuokaan.



Valuta pinnalle siirappia ja juoksevaa margariinia. Paista puolesta tunnista tuntiin200 asteessa ja anna hautua jälkilämmössä noin tunti. Nautiskele puolukoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti