sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Syksyinen metsä

Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt..

Perjantaina alkoi kotitalousopettajille suunnattu lajit joka koulutus, johon opiskelukaverin kanssa osallistutaan. Ensimmäisen jakson aiheena olivat sienet. Siinäpä sitä sitten haastetta riittikin! Tykkään sienistä, mutta tunnen sieniä huonosti ja metsässä liikun yleensä sellaisella vauhdilla ettei sieniä ehdi nähdä..




Sieniekspertti esitteli meille sieniä sieninäyttelyn avulla ja kahvin jälkeen päästiin itse metsään. Opin ainakin  limanuljaskan kulkemisen ja taisin muutaman tatin ja haperonkin osata kerätä :)




Kokkiopiskelijat olivat loihtineet päiväkahveille herkkuja lajit joka teemalla; Saimaan muikuista muikkuterriiniä, paikallisia kasviksia, sieniä, sämpylää paikallisista jauhoista ja juomaksi lähituottajan yrttiteetä. Jälkiruokana omenatoskaa vaniljakermalla. Kylläpä näillä eväillä jaksoi metsässä himmailla!

Lauantaina koulutuksessa olisi ollut ruoanvalmistuspåivä,mutta Kalakukon kierros kutsui Kuopioon. Sää oli mainio ja fiilis mahtava!


Tässä peränaiset lähdössä kierrokselle. Ja sainpa kierroksen aikana testata myös fatbikeä, eli läskipyörää. Nousu Neulamäen näköalatornille nousi nätisti kivistä huolimatta. Ihan täysin en läskiin hurahtanut, mutta MUTTA.. Ei se huono ollut!


Kalakukon kierroksen idea on kiertää Kuopion maastot mahdollisimman rantoja pitkin. Eilen lenkille tuli mittaa 82 km ja kokonaiskesto taukoineen 8 tuntia. Reitti löytyy tarkemmin täältä kaverin tallemtamana 

Lisää kalakukon kierroksesta voi lukea täältä.

Aika hyvä valmistautumissetti Haanjaa kohti..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti