Kylmäsavulohipiirakka
75 g margariinia
100 g maitorahkaa
2 dl ruisjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 rkl vettä
Nypi margariini, rahka, jauhot ja suola sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti. Kauli taikina ja levitä voideltuun ja leseillä vuorattuun vuokaan. Esipaista halutessasi 200 asteessa noin 10 min. Laita foliosta reunukset vuokaan, ettei reunat laskeudu paistamisen aikana.
Täyte:
150 g kylmäsavulohta pieninä kuutioita
1 pss välimeren vihanneksia (pakaste)
1/2 pss pakastepinaattia
100 g fetajuustoa (8%)
2 dl maitoa
2 munaa
Mausteita maun mukaan
Käytä pakastevihannekset pannulla, että ylimääräinen neste haihtuu. (Myös tuoreet vihannekset käyvät, mutta tässä kohtaa olin laiska ja oikaisun) levitä vihannekset piiraspohjalle, päälle lohi. Sulata pinaatti ja valuta ylimääräinen neste pois. Ripottele pinnalle. Sekoita munat ja maito, mausta esim. pippurilla ja yrteillä, suolaa jos tarvitsee. Kaada munamaito vuokaan ja ripottele päälle murennettu fetajuusto. Paista 200 asteessa 20 min.
Aamulla tekeekin sitten mieli jotain hyvää, sunnuntai aamupala.. Tämä ohje on pyörinyt mielessä jo pitkään kokeiltavaksi.
Tällaiselle puurohullulle ihan parasta!
Seuraavaksi luvassa uusia myslikokeiluja.. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti