keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Makuja Meksikosta

Eilen oli aika muistella matkaa ystävien kanssa, tällä kertaa seurana työkaverit. Tässä porukassa ruoka on aina suuressa roolissa, joten tarjoilut järjestettiin teeman mukaisesti


Alkupalaa odotellessa lueskeltiin Kustannus Mäkelän (2013) kirjaa Makuja Meksikosta. Ohjeet ovat toteuttamiskelpoisia ja kuvia on paljon, suosittelen lukemaan! Alkuun syötiin maissilastuja guacamolen, tomaatti-sipulisalsan, tacokastikkeen ja juustodipin kanssa. Tomaatti-sipulisalsan ja guacamolen tein itse, tacokastike ja juustodippi tulivat suoraan purkista :) Juomana Sol- olutta ja tottakai tequilaa!
Tomaatti-sipulisalsa

2 pientä tomaattia pieninä kuutioina
1 sipuli pienenä kuutiona
suolaa, sokeria, mustapippuria
avokado-sitruunaöljyä
Helppoo kun heinän teko: sekoita pilkotut ainekset, mausta suolalla, sokerilla ja öljyllä.




Pääruoaksi tehtiin Quesadilloja, joihin tällä kertaa laitoin täytteeksi taco-, ja juustodippiä, tomaattiviipaleita ja juustoa. Quesadillat on helppotekoista, nopeaa ja sormilla syötävää ruokaa (jos ei liioittele täytteen määrän kanssa). Aika usein näitä tulee tehtyä viikonlopun iltapalaksi, silloin täytteeksi laitan juustoa, kinkkua ja jotain kasvista, yleensä tomaattia tai porkkanasuikaleita. Näiden sisään, kuten tortillojenkin, voi laittaa lähes mitä vain! Tortillapohjat kuuluvat ehdottomasti minun kuivakaapin vakiovarusteisiin, ne taipuvat moneen!

Quesadillat ( 4 annosta)

 1 pkt tortillapohjia
4 rkl tacokastiketta tai salsaa
juustoraastetta
1 tomaatti ohuina viipaleina

Levitä 4 tortillapohjaa työlaudalle/pellille. Jaa tacokastike pohjille ja levitä tasaisesti. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Jos käytät paljon täytteitä, esim. tomaatin lisäksi kinkkua yms. laita nämä täytteet tämän juustoraaste kerroksen päälle ja täytteiden päälle vielä toinen juustoraastekerros.Paina jokaisen täytetyn tortillapohjan päälle toinen tortillapohja. Juustoraaste toimii "liimana", joka yhdistää kaksi tortillapohjaa ja täytteet toisiinsa. Quesadillat voi paistaa yksitellen kuivalla paistinpannulla molemmilta puolilta, tai voit koota ne pellille ja paistaa kerralla 200 asteessa noin 10 min. Anna hieman jäähtyä ja leikkaa neljään lohkoon. Tarjoile salsojen ja guacamolen kanssa.

Jotta päivän kasvisannos saatiin täyteen, oli meillä tarjolla myös vihersalaattia fetan ja oliivien kanssa.




Matkakuvia katsellessa nautittiin jälkiruoaksi jäätelöä ja meksikolaista tummaa suklaata, joka muuten on aivan erimakuista kuin suomalainen tumma suklaa, mutta erittäin hyvää!

Ehkäpä seuraavaksi siirryn vähän perinteisempiin kuvioihin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti