tiistai 21. tammikuuta 2014

Taivaallinen tiistai



Tiistai lähti taivaallisesti käyntiin, kun työkaveri toi töihin ternimaitoa puolisonsa maatilalta. UU-la-LAA!
Olin ehkä, joskus ohimennen maininnut (siis ylistänyt suoraan kaikilla mahdollisilla adjektiiveilla), kuinka ihanaa on ternimaidosta tehty uunijuusto!!

 

En ole maatalon tyttö, tosin lähimmälle maitotilalle oli kotoa matkaa vain 200 metriä. Ensimmäisen kerran pääsin navettahommin pari vuotta sitten luokkakaverin maatilalla. Varsinaista elämysmatkailua oli sekin, vuoden -84 Toyota Corollalla paineltiin toisen luokkakaverin kanssa viikonlopun viettoon toiselle puolelle Suomea. Mielessä vain uunijuusto ja tankkimaito :) Onneksi vielä on lähipiirissä muutamia, joiden kautta tätä ihanaa herkkua voi saada.


Uunijuusto ternimaidosta

1 litra ternimaitoa
1 tl suolaa
margariinia vuoan voiteluun



UunijuustoVoitele vuoka, kaada ternimaito vuokaan, sekoita joukkoon suola. Paista 175 asteessa 30-60 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut ja massa hyytynyt.


Naatiskellaan lämpimänä tai kylmänä, kanelin ja sokerin, tai hillon. Tai ihan silleensä, tai minkä vaan kanssa.  Parasta ehkä lakkahillon kanssa, kuten tässä kuvassa, jonka nappasin Valion sivuilta.


Itse sitä nautiskelen ensin kanelin ja sokerin, sitten toinen annos ehkä hillon kanssa, ja kaiken kruunaa tänään alkava Master Chef. Yksi niistä harvoista ohjelmista, jota tulee töllöttimestä seurattua..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti