Koulutuspäivä sattui sopivasti ystävänpäivä
perjantaille Kuopioon, sehän tarkoitti tilaisuutta pöpien aamutreenille. Ystävänpäivänpäivä
on myös Aamuapinakaverin alias personal trainerin synttäripäivä. Ja pitihän ne
Extreme runia varten ostetut liukurit käydä testaamassa :) Nämä selitykset
yhteenlaskien meno näytti seuraavalle. Yhteenlaskettu ikä lähentelee kuuttakymmentä, mutta henkinen ikä on ihan jossain muualla..
Miten sitä lapsena jaksoi juosta mäen ylös?
Kyllä tämä ihan treenistä kävi, hikisiä oli ylösnoususiivut. Kyllä oli Puijon ratamestarilla ihmettelyä, kun tytöt pisteli perjantai aamuna mäkeä alaspäin.
Mäenlaskun
jälkeen maistuikin laskiaispulla ja kahvit retkeilyhengessä ja tottakai synttäreiden kunniaksi!
Aikatauluhaasteiden vuoksi pullat oli raakapakasteita, jotka paistoin torstai
iltana valmiiksi, hillo oli kaikkien äitien tekemää, kerma
painepursotuksella. Helppoa, nopeaa ja vaivatonta, sopii retkelle!
Löördaag!! Pöörä alle ja suunnaksi Puijo.
Talvipolut aivan mahtavassa kunnossa ja Peetee polkemassa edellä, tätä on
talvitreeni parhaimmillaan. Jotenkin se aika vaan kultaa muistot. Hirvee hinku
on joka Kuopion reissulla Puijolle ja Yrjömäkeen, mutta viime aikoina Yrjö on
yllättänyt rankkuudellaan.
Nyt pitää tosissaan alkaa kaivella esille
Savonlinnan mäet, muuten saattaa Syötteen loppunousussa hukka periä! Kolmituntinen reissu hurahti nopeasti, eikä
edes Konttilassa muistettu käydä pullaa syömässä :o Matkamittariin kertyi noin
40 km, joten luottavaisin mielin voi suunnata ABC- raceen parin viikon päästä.
Pitihän se lenkillä saavutettu energiavaje
ottaa kiinni, joten iltapäiväkahvin kanssa nautittiin mustikkakakkua:
Mustikkahyytelökakku
pohja:
1 pkt kaurakeksejä
50 g margariinia
täyte:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 dl Alpro Soya vaniljakastiketta
0,5 dl sokeria
5 dl mustikoita
5 liivatelehteä
Murskaa keksit muruiksi. sulata margariini. Sekoita keksimurut margariiniin. Viritä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele
keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Ota
talteen mustikoista sulanutta mehua.Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita
joukkoon rahka, vaniljakastike, sokeri, mustikat. Kuumenna mustikkamehu kuumaksi
ja liota joukkoon liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois.
Vatkaa liivateseos kakkumassaan. Kaada massa keksipohjan päälle ja tasoita
pinta. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Koristele kakku
pensasmustikoilla.
Sunnuntai oli varattu rennoille touhuille.
Pitkään nukkuminen, hidas aamupala lehden kanssa. Monta kuppia kahvia ja
lorvailua. Kevyt ulkoilu kävellen avannolle, pulahdusja kävely takaisin nosti
punanposkille ja herätti ruokahalun.
Sunnuntailounas meni
perinneruokakategoriaan. Kalakukkoa; ukin pilkkimistä ahvenista ja mummon
rakkaudella leipomaa. Lähes yhtä tärkeää kuin hyvä ruoka on ruokaseura.
Kalakukolle kokoontuu perinteisesti koko lähisuku, tällä kertaa pöydän ääressä istui 10
henkeä. Jälkiruokana mustikkarättänää eli mustikkakukkoa vaniljajäätelön
kanssa.
Näistä postaan reseptit vasta sitten kun
pääsen ne itse leipomaan, joten tästä kerrasta ei ropise pisteitä
perinneruokahaasteeseen.
Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös tämä
viikonloppu..mutta toisaalta huomenna on luvassa ihanan ystävänvierailu ja tyttöjen ilta, joten huomisesta tuskin tulee huono maanantai ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti