sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Korkeenpaikan leiritystä




Koulutuspäivä sattui sopivasti ystävänpäivä perjantaille Kuopioon, sehän tarkoitti  tilaisuutta pöpien aamutreenille. Ystävänpäivänpäivä on myös Aamuapinakaverin alias personal trainerin synttäripäivä. Ja pitihän ne Extreme runia varten ostetut liukurit käydä testaamassa :) Nämä selitykset yhteenlaskien meno näytti seuraavalle. Yhteenlaskettu ikä lähentelee kuuttakymmentä, mutta henkinen ikä on ihan jossain muualla..



Miten sitä lapsena jaksoi juosta mäen ylös? Kyllä tämä ihan treenistä kävi, hikisiä oli ylösnoususiivut. Kyllä oli Puijon ratamestarilla ihmettelyä, kun tytöt pisteli perjantai aamuna mäkeä alaspäin. 

Mäenlaskun jälkeen maistuikin laskiaispulla ja kahvit retkeilyhengessä ja tottakai synttäreiden kunniaksi! Aikatauluhaasteiden vuoksi pullat oli raakapakasteita, jotka paistoin torstai iltana valmiiksi, hillo oli kaikkien äitien tekemää, kerma painepursotuksella. Helppoa, nopeaa ja vaivatonta, sopii retkelle!



Löördaag!!  Pöörä alle ja suunnaksi Puijo. Talvipolut aivan mahtavassa kunnossa ja Peetee polkemassa edellä, tätä on talvitreeni parhaimmillaan. Jotenkin se aika vaan kultaa muistot. Hirvee hinku on joka Kuopion reissulla Puijolle ja Yrjömäkeen, mutta viime aikoina Yrjö on yllättänyt rankkuudellaan. 



Nyt pitää tosissaan alkaa kaivella esille Savonlinnan mäet, muuten saattaa Syötteen loppunousussa hukka periä! Kolmituntinen reissu hurahti nopeasti, eikä edes Konttilassa muistettu käydä pullaa syömässä :o Matkamittariin kertyi noin 40 km, joten luottavaisin mielin voi suunnata ABC- raceen parin viikon päästä.

 

Pitihän se lenkillä saavutettu energiavaje ottaa kiinni, joten iltapäiväkahvin kanssa nautittiin mustikkakakkua:



Mustikkahyytelökakku
pohja:
1 pkt kaurakeksejä
50 g margariinia
täyte:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 dl Alpro Soya vaniljakastiketta
0,5 dl sokeria
5 dl mustikoita
5 liivatelehteä

Murskaa keksit muruiksi. sulata margariini. Sekoita keksimurut margariiniin. Viritä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Ota talteen mustikoista sulanutta mehua.Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, vaniljakastike, sokeri, mustikat. Kuumenna mustikkamehu kuumaksi ja liota joukkoon liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Vatkaa liivateseos kakkumassaan. Kaada massa keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Koristele kakku pensasmustikoilla.

Sunnuntai oli varattu rennoille touhuille. Pitkään nukkuminen, hidas aamupala lehden kanssa. Monta kuppia kahvia ja lorvailua. Kevyt ulkoilu kävellen avannolle, pulahdusja kävely takaisin nosti punanposkille ja herätti ruokahalun.



Sunnuntailounas meni perinneruokakategoriaan. Kalakukkoa; ukin pilkkimistä ahvenista ja mummon rakkaudella leipomaa. Lähes yhtä tärkeää kuin hyvä ruoka on ruokaseura. Kalakukolle kokoontuu perinteisesti koko lähisuku, tällä kertaa pöydän ääressä  istui 10 henkeä. Jälkiruokana mustikkarättänää eli mustikkakukkoa vaniljajäätelön kanssa. 



Näistä postaan reseptit vasta sitten kun pääsen ne itse leipomaan, joten tästä kerrasta ei ropise pisteitä perinneruokahaasteeseen.

Kaikki hyvä loppuu aikanaan, niin myös tämä viikonloppu..mutta toisaalta huomenna on luvassa ihanan ystävänvierailu ja tyttöjen ilta, joten huomisesta tuskin tulee huono maanantai ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti