Viikonloppuriennoissa mukana oli useampi -ton:
laktoositon, gluteeniton, sipuliton.. joten retkieväät suunniteltiin näiden
mukaan.
Kasvismuffinit
(gluteeniton ja maidoton)
2 porkkanaa raasteena
1/2 pss pakastepinaattia
1 tl tinjamia
1 tl rakuunaa
1/2 tl suolaa
1 tl hunajaa
2 dl puhdas kaurahiutaleita
3 dl Teff fibra jauhoja
2 munaa
2 dl maustamatonta soijajogurttia
1/2 dl öljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon
porkkanaraaste ja pinaatti. Sekoita joukkoon jogurtti, öljy ja kananmunat.
Nostele kahden lusikan avulla muffinivuokiin ja ripottele päälle
kurpitsansiemeniä. Paista 225 asteessa noin vartti. Ohjeeseen sopisi myös muut
kasvikset, sipulit tai esim aurinkokuivattutomaatti. Tähän pohjaan voi upottaa lähes mitä tahansa jääkaapin tähdettä, vain mielikuvitus on rajana. Ja on helppoa ja nopeata.
Tottakai retkelle piti saada myös makeaa herkkua:
Banaani-suklaakakku
(maidoton)
100 g margariinia
2, 5 dl sokeria
3 kananmunaa
2 kypsää banaania
1 dl kaakaojauhetta
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 dl maustamatonta soijajogurttia
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Muussaa banaanit
haarukalla ja sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat yksitellen
rasva-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon banaani, kuivat aineet ja soijajogurtti.
Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 200-175asteessa 45-60 minuuttia.
Näiden seurana nuotiolla minttukaakaota, joten lauantain lounas oli herkullinen ;)
Tulppaanit tuovat jo hieman kevääntuntua |
Tänään yhdistetty päivällinen ja iltapala loihdittiin tähteistä. Lauantai-illan tortilloista jäi jauhelihaa ja salsakastiketta, jotka saivat uuden olomuodon munakasrullassa:
Jauheliha-munakasrulla
4 dl maitoa
5 munaa
1 dl sämpyläjauhoja
1 dl kuidukas leseseosta
2 porkkanaa raasteena
½ dl juoksevaa margariinia
½ tl suolaa
Sekoita pohjan aineet keskenään ja paista leivinpaperoidulla uunipellillä 225 asteessa noin 20 minuuttia.
täyte:
1 pss paprikasuikaleita (pakaste)
1 sipuli kuutioina
½ pss pakastepinaattia
epämääräinen määrä tortilloista jäänyttä jo maustettua jauhelihaa
(tähän kävisi myös jauhelihakastikeen jämät)
1 dl vahvaa salsakastiketta
kuumenna pannulla tilkka öljyä. Kuullota sipuli öljyssä, lisää paprika ja pinaatti. Sekoita joukkoon jauheliha ja salsakastike. Tarkasta maku ja levitä lämmin täyte pohjalle. Rullaa kuten kääretorttu ja jätä tekeytymään hetkeksi, sauma alaspäin. Tarjoile vihersalaatin ja juustoraasteen kanssa.
Aterian kunkkuna oli suklaajäätelöä kiivillä ja päärynällä.
Eiköhän sitä näillä eväillä jaksa suunnata kohti uuden viikon haasteita ja treenejä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti