sunnuntai 2. helmikuuta 2014

-ton, -ton ja tähteiden tuunaamista

Vaikka valtakunnallinen allergiaohjelma kannustaa siedätykseen, turhien rajoitteiden ja allergioiden karsimiseen niin mutu -tuntuma on kuitenkin, että erityisruokavaliot lisääntyvä jatkuvasti.-TON pääte on aika tuttu näky.




Viikonloppuriennoissa mukana oli useampi -ton:  laktoositon, gluteeniton, sipuliton.. joten retkieväät suunniteltiin näiden mukaan.

Kasvismuffinit 
 (gluteeniton ja maidoton)

2 porkkanaa raasteena
1/2 pss pakastepinaattia
1 tl tinjamia
1 tl rakuunaa
1/2 tl suolaa
1 tl hunajaa
2 dl puhdas kaurahiutaleita
3 dl Teff fibra jauhoja
2 munaa
2 dl maustamatonta soijajogurttia
1/2 dl öljyä

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon porkkanaraaste ja pinaatti. Sekoita joukkoon jogurtti, öljy ja kananmunat. Nostele kahden lusikan avulla muffinivuokiin ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä. Paista 225 asteessa noin vartti. Ohjeeseen sopisi myös muut kasvikset, sipulit tai esim aurinkokuivattutomaatti. Tähän pohjaan voi upottaa lähes mitä tahansa jääkaapin tähdettä, vain mielikuvitus on rajana. Ja on helppoa ja nopeata.

Tottakai retkelle piti saada myös makeaa herkkua:

Banaani-suklaakakku 
(maidoton)

100 g margariinia
2, 5 dl sokeria
3 kananmunaa
2 kypsää banaania
1 dl kaakaojauhetta
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl kanelia
1/2 dl maustamatonta soijajogurttia

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat yksitellen rasva-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon banaani, kuivat aineet ja soijajogurtti. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 200-175asteessa 45-60 minuuttia.

Näiden seurana nuotiolla minttukaakaota, joten lauantain lounas oli herkullinen ;)

Tulppaanit tuovat jo hieman kevääntuntua



Tänään yhdistetty päivällinen ja iltapala loihdittiin tähteistä. Lauantai-illan tortilloista jäi jauhelihaa ja salsakastiketta, jotka saivat uuden olomuodon munakasrullassa:

Jauheliha-munakasrulla

4 dl maitoa
5 munaa
1 dl sämpyläjauhoja
1 dl kuidukas leseseosta
2 porkkanaa raasteena
½ dl juoksevaa margariinia
½ tl suolaa

Sekoita pohjan aineet keskenään ja paista leivinpaperoidulla uunipellillä 225 asteessa noin 20 minuuttia.



 täyte:

1 pss paprikasuikaleita (pakaste)
1 sipuli kuutioina
½ pss pakastepinaattia
epämääräinen määrä tortilloista jäänyttä jo maustettua jauhelihaa
(tähän kävisi myös jauhelihakastikeen jämät)
1 dl vahvaa salsakastiketta

kuumenna pannulla tilkka öljyä. Kuullota sipuli öljyssä, lisää paprika ja pinaatti. Sekoita joukkoon jauheliha ja salsakastike. Tarkasta maku ja levitä lämmin täyte pohjalle. Rullaa kuten kääretorttu ja jätä tekeytymään hetkeksi, sauma alaspäin. Tarjoile vihersalaatin ja juustoraasteen kanssa.




Aterian kunkkuna oli suklaajäätelöä kiivillä ja päärynällä.



 Eiköhän sitä näillä eväillä jaksa suunnata kohti uuden viikon haasteita ja treenejä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti