lauantai 8. helmikuuta 2014

Paras keittiökone ikinä

Eli jäätelökone!!

Sain jäätelökoneen synttärilahjaksi monta vuotta sitten. Ei muuten ole jäänyt kaapin perälle pölyttymään.  Välillä se saattaa unohtua kaappiin pidemmäksi aikaa, mutta säännöllisen epäsäännöllisesti se tulee sieltä kaivettua esille. Ja pakastin ei saa ikinä olla niin täynnä, etteikö jäätelökoneen palikka sinne mahtuisi.

Eilinen perjantai  ja samalla kehkeytynyt salmiakinhimo vaati toimenpiteitä. Pitsaperjantai tarvitsisi jälkkärin ja salmiakinhimo tyydytyksen. Yhdistetään vielä rakkaus jäätelöön niin ratkaisu oli siinä!




Salmiakki/lakritsi jäätelö
1 prk vatkattavaa vaniljakastiketta
1 keltuainen
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
Raakalakritsijauhetta maun mukaan

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi kulhossa. Vatkaa muna, keltuainen ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää jogurtti ja lakritsijauhe vaniljavaahtoon. Lopuksi sekoita kananmunavaahto varovasti joukkoon. Kaada massa jäätelökoneeseen. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta niin laita massa kulhossa pakastimeen ja sekoittele muutaman tunnin välein, että massa jäätyy tasaisesti.

Lakritsijauhetta saa hyvistä kaupoista, ja esim. Stockmannin herkusta. Joskus olen tehnyt myös turkinpippurirouheesta tai keittänyt kovista salmiakeista (esim. sisuista) liemen pienen vesitilkan kanssa. Apteekista saa nykyään myös apteekin salmiakkia nestemäisenä. Kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja!



Minä en ole ikinä kypsentäny tkananmunia jäätelöä varten, luotan ettei suomalaisista munissa ole mitään pöpöjä. Useissa jäätelöohjeissa kananmunat kypsennetään vesihauteessa, mikä tuo lisäksi rakennetta, mutta vie myös aikaa.. Muutenkin tuo ylläoleva ohje on minulle aika perusjäätelöohje, siihen sitten lisäilen makuaineita fiiliksen mukaan. Suolaisia jäätelöitä en ole vielä tehnyt..



Eilen meille tuli myös kauan odotettu kehonhuolto (kidutus)väline, rumblerolleri. On muuten aika imakka!

Tänään sai (taas) nauttia (?) talviurheilun ihanuudesta satulassa. Keli vaan ei nyt ollu niinku Sotshissa.. Armoton vastatuuli ja puolessa matkassa alkanut jäätävän pistävä räntä/vesisade koettelivat sisukkuutta. Eikö ne keväthanget voisi jo tulla??

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti