perjantai 21. helmikuuta 2014

Nopea perjantaihässäkkä

Perjantai, huuh, pitkän työviikon jälkeen alkaa olla puhti poissa mutta samalla tekisi mieli jotain hyvää, maukasta mutta helppoa ja nopeaa ruokaa. Väsymys viimeisteltiin fyysisesti crossfitin ja kahvakuulan kanssa huhkiessa. Hyvä treeni, parempi mieli ja ansaittu viikonloppu huili. Ainakin crossfitti touhuista, ulkoilut sitten erikseen ;)

Pakastealtaasta jos mistä löytyy sitä helppoutta ja nopeutta. Tänään mukaan tarttui wokvihanneksia, pinaattia ja tämä


Quorn mykoproteeini, sienestä. Sydänmerkki <3, lihan korvikkeeksi. Eli yksi tapa vähentää lihansyöntiä. Lihansyöjän kommentti oli, että tämä on kanaa :) hyvin siis upposi wokki.

Quorn wokki
1 pss quorn kuutioita
1 pss wokvihanneksia
1/2 pss pinaattia
Pieni pala tuoretta inkivääriä
1 tl chilikastiketta
Garam masala -maustetta
Kourallinen suolapähkinöitä
Kourallinen fetajuustopaloja
 (oli sattunut jäämään jääkaappiin niin heitin sekaan)

Kuumenna öljyä pannussa, lisää quorn-kuutiot, wokvihannekset ja pinaatti. Sekaan mausteet ja inkivääri. Kypsennetään kunnes jutut on sulaneet. lisää pähkinät ja fetajuusto juuri ennen tarjoilua. Makua saa lisätä maun mukaan, meidän versio oli aika tulinen..

Tänään lautasmallin riisi, pasta/peruna neljännes täytettiin jo vähän kuivahtaneista sämpylöistä tehdyillä pestoleivillä. Leikkasin sämpylät poikittain neljään osaan, paahdoin kuivalla pannulla ja levitin lämpimille leiville pestoa. Hyvin toimi, ja tulipahan samalla hyödynnettyä kuivat leivänkäntyt.

Jälkkärinä maisteltiin Meksikon tuliaisia, kaakaota.


Purkin sisältä löytyi piirakan mallisia suklaakiekkoja. Ohjeessa oli että yksi sektori laitetaan tehosekoittimeen maidon kanssa. Maito voi olla kuumaa tai kylmää. Minä testasin kylmällä maidolla. Suklaa oli todella kovaa, joten alkuun maito tuli tehosekoittimen kannen välistä ulos.. Mutta sitten se onnistui ja suklaaköntistä ja maidosta sekoittui herkullinen ja kuohkea pirtelö. Meksikolainen kaakao on aivan erilaista kuin tavallinen,siinä on jokin oma mausteinen makunsa. Yksi annos riitti meille kahdelle maisteluannokseksi, enempää ei olisi uponnut.

Tällaisen aterian jälkeen onkin hyvä heittäytyä kisakatsomoon ja aloittaa penkkiurheilu.

Perjantain huonot uutiset koskivat talven odotetuinta tapahtumaa. Eilen tuli tieto, että ABC race on peruttu huonon jäätilanteen takia. :( Norppa ei onnistu pesinnässä kun ei oo lunta ja minä en pääse ajamaan kun ei oo jäätä :((

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti